Het begin
Net als alle goede verhalen, begint het verhaal van Eco Wood Design aan de keukentafel. Begin 2012 waren steeds meer verontruste berichten over uitputting van de aarde, overconsumptie, teveel afval, kortom, tijd voor actie! En zo is Eco Wood Design ontstaan. In eerste instantie om te vernieuwen binnen de school- en kantoormeubelbranche door meer ecologische en duurzame meubels aan te bieden. Dit is uitgegroeid tot een levensmissie!

Het team van Eco Wood Design heeft en is vol op aan het experimenteren met nieuwe mogelijkheden en producten gericht op ecologisch en duurzaamheid. Zo ontstonden bijvoorbeeld de concepten: Leg & Go (kinderfiets, van 1-6jr, per leeftijd aan te passen) en de Elf collectie (kleuterschoolmeubilair wat aansluit bij de belevingswereld van het kind). Beide producten geïnspireerd door het Scandinavische ‘less is more’ design, gericht op de kleinsten onder ons (peuters & kleuters).

Ondertussen zijn er al een aantal grote stappen gezet naar het streven van een betere wereld. Een wereld waarin duurzame producten worden gestimuleerd op een natuurlijke, ecologische en betaalbare manier. Meer en meer wordt Berken Multiplex ingezet om mooie designmeubels te maken. Dit product is ecologisch en duurzaam. Berken geeft een warme, huiselijke uitstraling die ten goede komt aan het design van de Elf stoel en Spider tafel.

Missie
Onze kracht ligt in het aanbod van eigen design, houten meubels. Deze meubels zijn ecologisch, duurzaam en hebben een huiselijke uitstraling. Door mee te gaan in de belevingswereld van de kinderen komt bijvoorbeeld onze eigen design Elfje en Spider goed tot zijn recht. Berken Multiplex is niet zomaar een product. Voor elke boom die gekapt wordt, wordt direct een nieuwe berk geplant. Zo blijft de flora en fauna in tact en wordt er op een ecologische en duurzaam geplant.
Door onze eigen design meubels van berken hout te maken, krijgt het een levendige uitstraling, die past bij ieders beleving. Kleine kindjes worden groot, dus ook voor de grote kinderen (volwassenen) hebben we een heel assortiment met design meubels, die passen de missie van Eco Wood Design, namelijk “make the world a better place”

 

‘Weg met de wegwerpcultuur’ – Marco van Snippenburg.
De missie van Eco wood design is de wereld een stuk mooier maken door te investeren in eerlijke en hoogwaardige kwaliteit van materialen. Dit wordt verwerkt in de producten maar ook in de diensten.  Zo biedt Eco wood Design in samenwerking met R&S de schoolinrichter, refurbished (school) meubels aan door middel van het programma Second life. In een wereld waarbij verandering en vernieuwing grote rollen spelen, waarbij het draait om consumeren, wordt er waardeloos om gegaan met de materialen en producten waarover al beschikking is. Met het second life programma komt hier verandering in. Oudere meubels krijgen een op opknapbeurt naar de wensen van de klant. Op deze manier wordt er flexibel en duurzaam om gegaan met de huidige producten.  Een stap dichterbij een mooiere wereld.

Daarnaast werken we samen met kunstenaars en designers, sociale werkplekken en restaurateurs. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met een van de medewerkers of met één van onze partners, zoals Ignas van Os (0651118792)

Visie
Eco Wood Design staat voor het stimuleren van producten met een lange levensduur. Deze visie willen zij niet alleen in de producten verwerken maar in de manier waarop zij werken. Zo bieden zij een zinvolle samenwerking aan mensen met een beperking, draaien zij op groene energie en wordt er geïnvesteerd in sociale projecten. Daarnaast richten zij samen met R&S de schoolinrichter zich op het hergebruik van meubelen. Van school tot huis tot kantoormeubilair. Eco wood Design gelooft dat de toekomst zit in een eigentijdse omgeving en een huiselijke beleving. Dit in combinatie met producten die van hoogwaardige en duurzame kwaliteit zijn, met een trendy design.